ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE TEMİZLİK

24-07-2018 11:23
ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE TEMİZLİK
Çamaşır Makinesinde Temizlik

Makine temizliğine, dış cepheden başlanmalıdır. Nemli bir bezle silmek, dış bölüm temizliği için yeterli olacaktır. Dış bölümün çizilmemesi ehemmiyetlidir çünkü çizikler gittikçe paslanmaya sebep olabilir. Çiziklerin oluşmaması için de tel ya da sert silme malzemeleri yerine nemli bezlerin kullanımı uygun olacaktır.

Makinenin deterjan bölmesinin de düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Deterjan birikintileri, bu bölmeden deterjan aktarımının düzenli olmasına mani olabilir. Bu sebeple bu bölme, her ay bir kez temizlenmelidir. Deterjan bölmesi yerinden çıkartılabilir. Ilık veyahut sıcak su altında bir müddet bekletildiğinde, deterjan kalıntıları eriyecek ve deterjan haznesi daha önceki haline dönecektir.

Çamaşır makinesinde belki de en ehemmiyetli bölüm olan körük lastiğinin temizliği ve kuruluğu son derece dikkat ister. Düzenli ve düzgün bir temizleme mevzubahis olmadığında lastik vakit içinde yırtılabilir ve çamaşırlar bu yırtıktan makinenin içine kaçarak arızalara kapı aralayabilir. Çamaşır yıkandıktan sonra (her defasında) körük lastiği kuru bir bezle silinerek kurulanmalıdır. Şayet lastikte küflenme mevcut ise çamaşır suyu ile de silinebilir.

Makinenin iç demirinin görünmeyen bölümünde kireç oluşumu, makine performansını negatif istikamette etkileyecektir. Kireç önleyici ürünlerin kullanılması bu süreci uzatsa da, bazen birikmiş vaziyetteki kireçlerin de bölgeden temizlenmesi gerekir. Bu mertebede sirke ile temizlik devreye girer. Sirke ve limon tuzu makinenin deterjan gözüne konur, makine en yüksek sıcaklığa ayarlanır. Hemen peşinden içine kıyafet konmadan boş şekilde çalıştırılır. Bu metot bu arada nemli kalan makine içinde giderek oluşan kötü kokuların da temizlenmesinde faydalı olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.