YİYECEKLERİMİZİ DOLAPLARIMIZDA NASIL SAKLAMALIYIZ?

28-06-2018 17:01
YİYECEKLERİMİZİ DOLAPLARIMIZDA NASIL SAKLAMALIYIZ?

Çoğumuz buzdolaplarımız da ağzı açık olarak koyduğumuz, dökülen yada dolabımızın bir köşesinde unuttuğumuz gıdaların sağlığımız için tehdit oluşturduğunu aynı zamanda kokularından kurtulmanın çok zor olduğunu biliyoruz. Bu nedenler dikkat etmemiz gereken belli başlı gıdalarımız vardır bunlar ise; çiğ et, balık,peynir, sarımsaklı yiyecekler gibi kokulu meyve ve sebzelerdir.

Kötü kokmayan bir buzdolabı istiyorsak ilk önce bu kokuların oluşumunu engellemektir.Bu kokuları engellemek gıdaların doğru bir şekilde saklanmasından geçer.Peki yiyeceklerimizi bozdolaplarında nasıl saklamalıyız?

 

  • İlk öncelikle yiyceklerinizi dolaba doğru ve düzenli bir şekilde yerleştirmeniz gerekmektedir. Sulu yemekleri ve ya benzer gıdaları da dolabımıza dökülmeyecek şekilde raflara koymanız daha doğru olur. Et, balık, peynir gibi gıdaları içerisindeki sıvı akmayacak şekilde derin saklama kaplarına koyarak dolabınıza yerleştirin. Sarımsak gibi kokulu gıdaları sıkıca kapatılmış saklama kaplarına yada buzdolabı poşetlerine koyarak dolabınıza yerleştirebilirsiniz.
  •   Eğer dondurucudan çıkardığınız gıdanın çözülmesi için buzdolabına koyduğunuzda ortaya çıkan sıvı dolabınıza akabilir o yüzden çıkardığınız gıdanın altına bir adet kap bırakarak dolabınıza yerleştirin. Uzun süren elektrik kesintilerine karşı önlen almak için dondurucuya koyduğunuz et ve balık gibi gıdaları kapaklı saklama kaplarına koyarak düz bir şekilde dolabınıza yerleştirirseniz dondurucudaki gıdanın elektrikler gitse bile eriyen sıvı dolabınıza akmasını engellersiniz.
  • Et ve balık gibi bozulabilecek besinleri buzdolabında uzun süre çiğ olarak bekletmeyin.
  • Et ürünleri, yumurta, sebze ve meyveler bakteri ya da mikroplar taşıyor olabilir. Bu yüzden bu gıdaları pişmiş ürünlerle temas ettirmeden dolabınıza yerleştirin.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.